Antares+ van OptiekXL | Nieuwe standaard in corneatopografie

De nieuwe corneatopograaf van CSO met hoge resolutie camera voor de geavanceerde tear-film break-up analyse. De Antares Plus zet een nieuwe standaard in de corneatopografie. Super nauwkeurig met een ongekende reproduceerbaarheid. De Antares Plus wordt optioneel geleverd met een difuusfilter voor de placidoringen zodat een interferometrie meting uitgevoerd kan worden. Hiermee kan de kwaliteit van de lipidelaag beter in beeld gebracht worden. Een aantal andere features belichten we in dit artikel.

 

 

Pupillografie

De Antares+ heeft ingebouwde software voor het meten van pupillen. De meting van de pupil in scotopische (0,04 lux), mesopische (4 lux), fotopische (50 lux) omstandigheden en in dynamische modaliteit is snel en eenvoudig. Het centrale gedeelte kennen en de diameter van de pupil, is essentieel voor veel klinische procedures die gericht zijn op het optimaliseren van de zichtkwaliteit

 

Meiboomgrafie

De klieren van Meiboom kunnen met de Antares+ worden bekeken onder infrarood licht. Zodra het beeld is vastgelegd, kunt u de software gebruiken om de conditie van de klieren te analyseren.

 

Geavanceerde analyse van de Traanfilm

Placido-schijftechnologie maakt geavanceerde analyse van de traanfilm mogelijk, zoals NIBUT (Non Invasive Break-up Tijd).

 

De Antares+ genereerd een uitgebreid ‘droge ogen’ rapport:

Deze is gebaseerd op de Ocular Surface Disease Index questi onnaire (OSDI), waarbij limbale en conjunctivale hyperemie, analyse van de klieren van meiboom, traanmeniscusanalyse, NIBUT en traan osmolariteit, worden berekend door alle partiële scores samen te voegen,dit geeft een totale evaluatie van de klinische toestand van de patiënt voor een uitgebreide diagnose van het droge probleem. Hiermee kan de specialist een behandelplan opstellen.

 

Foto's van de CSO Anatares+

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Antares+? Kijk dan ook eens op:

www.optiekxl.nl/blog/video

Tags: