Apple onthult langverwachte mixed-realitybril

Apple heeft de langverwachte mixed-realitybril, genaamd Apple Vision Pro, aangekondigd tijdens de WorldWide Developer Conference (WWDC). De bril kan zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR) beelden tonen door middel van camera’s die de omgeving vastleggen.

De focus van de presentatie lag voornamelijk op bestaande toepassingen zoals videobellen, video’s bekijken, foto’s bekijken en surfen op het web. Apple liet ook zien hoe de bril gebruikt kan worden om films te kijken en spelletjes te spelen. Disney demonstreerde enkele ideeën voor het gebruik van AR, zoals het tonen van interactieve kaarten van Disneyland op een tafel of het laten verschijnen van virtuele personages in de echte wereld. De Apple-bril heeft een opvallend design waarbij de ogen van de drager zichtbaar zijn aan de buitenkant. De bril maakt gebruik van irisherkenning om de gebruiker te herkennen.

De Apple Vision Pro zal begin 2024 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten voor een prijs van bijna 3500 dollar, en later ook in andere landen. Daarnaast kondigde Apple ook nieuwe softwareversies aan voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch, evenals nieuwe hardwareproducten zoals de MacBook Air en de Apple Studio-desktop computer met snellere chips. De nieuwe zelf ontworpen chips zullen ook worden gebruikt in de nieuwe Mac Pro-desktopcomputer.

 

TEKST BRON: Telegraaf, 'Apple presenteert langverwachte mixed realitybril'.

BEELD BRON: Ⓒ ANP/HH, via De Telegraaf online

Tags: ,