BCLA ASIA 2024 vindt met succes plaats in Chengdu, China

De British Contact Lens Association (BCLA) heeft een historische mijlpaal bereikt met de succesvolle organisatie van BCLA ASIA op het vasteland van China. Het tweedaagse evenement vond plaats op 8 en 9 maart 2024 in Chengdu, provincie Sichuan, en werd gezamenlijk georganiseerd door BCLA, de Sichuan Association of Optometry and Eye Care, en gehost door West China Hospital, Sichuan University.

Met een aanzienlijke opkomst van ongeveer 1.600 deelnemers, waaronder 150 afgevaardigden specifiek voor het BCLA segment, bracht het forum top experts van over de hele wereld samen om zich te richten op kritieke onderwerpen zoals myopie preventie en controle, droge ogen behandeling, hoornvlies contactlenzen en zorg, en speciale hoornvlies contactlenzen.

De openingsceremonie bestond uit toespraken van Rakesh Kapoor, voorzitter van BCLA, en Professor Liu Longqian van het West China Hospital, Sichuan University. Beiden uitten hun enthousiasme om BCLA ASIA voor de eerste keer in Chengdu, China, te organiseren en benadrukten het belang van wereldwijde samenwerking in het bevorderen van optometrisch onderzoek en het cultiveren van jong talent.

Luke Stevens-Burt, CEO van BCLA, bedankte de deelnemers, sponsors en medeorganisatoren voor hun overweldigende steun en enthousiasme en nodigde hen uit voor toekomstige samenwerkingen. Hij zei: “Het succes van BCLA ASIA 2024 versterkte niet alleen de communicatie en samenwerking tussen regionale en internationale optometrische gemeenschappen, maar bevorderde ook ondersteunende, professionele banden tussen China en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van specialistische zorg binnen de optometrie. Het forum toonde China’s groeiende internationale invloed op het gebied van onderzoek naar contactlenzen en de gezondheid van de voorste ooghelft en gaf nieuwe vitaliteit aan de ontwikkeling van China’s optometrische vakgebied. BCLA blijft zich inzetten om de wereldwijde optometrie te bevorderen en gelooft dat het BCLA ASIA programma aanzienlijk zal bijdragen aan de vooruitgang van de optometrie wereldwijd door middel van gezamenlijk leren”.

Tijdens het evenement presenteerden experts baanbrekende onderzoeksresultaten en innovatieve technologieën op het gebied van contactlenzen, waarbij ze diepgaande discussies voerden over aanpasprocessen, myopiebestrijdingseffecten en producttoepassingen. Luke Stevens-Burt en professor James Wolffsohn van BCLA gaven een uitgebreide inleiding over BCLA’s visie, dienstenaanbod, geschiedenis en wereldwijde initiatieven op het gebied van permanente educatie, wat een daverend applaus opleverde.

Het evenement vierde ook de afgestudeerden van BCLA’s contactlensaanpassingscursus voor permanente educatie, onlangs gegeven in China, die een certificaat van voltooiing ontvingen. Tijdens de slotceremonie benadrukte Professor Liu Longqian het belang van het forum als een mijlpaal in de internationale contactlensindustrie, waarbij innovatieve visies werden gecombineerd met zowel Chinese als Westerse perspectieven.

Tags: