BIOMETRICS van Optiswiss | Brillenglazen ontmoeten meettechnologie

Lenzenfabrikant Optiswiss heeft altijd zoveel mogelijk individuele parameters meegenomen in de berekening en productie van premium multifocale glazen. De exclusieve samenwerking met OCULUS heeft geresulteerd in extra mogelijkheden die cruciaal zijn voor een nieuwe generatie brillenglazen. De aanvullende meting met de Myopia Master® en rekening houdend met bepaalde biometrische parameters van de ogen, in combinatie met de bekende individuele parameters, maken een absoluut nauwkeurige aanpassing van de lenzen aan het visuele systeem mogelijk. “Meer is niet mogelijk. En minder is niet genoeg om een nieuw niveau in ontwikkeling te bereiken”, vertelt CEO Samuel Frei. Deze innovatie, BIOMETRICS, is vanaf vandaag, 18 april in Nederland verkrijgbaar!

 

De ingenieurs van Optiswiss zijn erin geslaagd essentiële biometrische parameters te integreren in het ontwerp van het nieuwe glas. Door rekening te houden met bijvoorbeeld de lengte van het oog, het rotatiecentrum van het oog en de diameter van de pupil, bieden BIOMETRICS-lenzen het best mogelijke visuele comfort.

 

“Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe technologie zijn we erin geslaagd de grenzen van wat haalbaar is opnieuw te definiëren, dankzij de samenwerking met OCULUS. De meting en digitale overdracht van de biometrische gegevens garanderen een absoluut individueel glas dat perfect is afgestemd op het oog van de drager”, legt Samuel uit.

 

BIOMETRICS maakt niet alleen deel uit van het assortiment multifocale glazen. Dragers van One, Relax en Nearis kunnen ook profiteren van maximaal contrast en maximale gezichtsscherpte tot aan de buitenste rand van de lens. “Het innovatieve BIOMETRICS is al een groot succes in Zwitserland en Duitsland en vanaf vandaag dus verkrijgbaar in Nederland. Een gefundeerde installatie van de technologie en de downstream service en ondersteuning worden landelijk verzekerd door EyeMed”.

 

 

Holistisch systeem van optimaal op elkaar afgestemde componenten

“Met BIOMETRICS ontvangen opticiens niet alleen lenzen van onvergelijkbare kwaliteit en technologie, maar ook een holistisch systeem van optimaal op elkaar afgestemde componenten. “De subjectieve refractie gekoppeld aan de meting van alle relevante parameters, vormt uiteindelijk de basis voor het glasontwerp, dat met absolute precisie rekening houdt met de biometrie van het oog. De Myopia Master® van OCULUS is een hightech meetinstrument dat de exacte biometrische parameters levert voor lensberekening en dat ook voor tal van andere toepassingen kan worden gebruikt”, aldus Samuel.

 

Optiswiss en OCULUS zijn voor BIOMETRICS een samenwerking aangegaan waardoor Optiswiss-klanten nu ook in staat zijn het rotatiecentrum van het oog te bepalen. Dit is van het grootste belang om de beeldschaal van de lens samen te laten vallen met het vertepunt van het oog voor alle kijkrichtingen. De Myopia Master® maakt deze berekening mogelijk door nauwkeurig de lengte van het oog te meten, wat in combinatie met het brekend vermogen van het oog de ametropie bepaalt. De metingen worden afgerond door de individuele pupilgrootte te bepalen. Ook kan de Myopia Master® ogen met intraoculaire lenzen (IOL) correct meten, zodat deze klanten ook voorzien kunnen worden van BIOMETRICS.

 

MEER INFORMATIE

www.optiswiss.com/nl/biometrics

Tags: