Brunello Cucinelli en EssilorLuxottica gaan voor een langdurig samenwerkingsverband

Brunello Cucinelli, Casa di Moda en EssilorLuxottica hebben in Casa Cucinelli in Milaan een exclusieve licentieovereenkomst voor tien jaar getekend voor het ontwerpen, produceren en distribueren van brillen onder het merk ‘Brunello Cucinelli’. Het betreft een exclusieve licentieovereenkomst die hun partnerschap zal versterken.

 

De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2023 en loopt tot 31 december 2032. De eerste collectie zal in het eerste kwartaal van 2024 op de markt worden gebracht. Deze overeenkomst vormt een uitbreiding van de lopende samenwerking tussen de twee bedrijven die in 2021 van start gingen en die de lancering omvatte van een collectie die werd ondertekend door Brunello Cucinelli en Oliver Peoples, een exclusief merk van EssilorLuxottica.

Geïnspireerd door cultuur en schoonheid, is het succes van de samenwerking opgebouwd rond een gedeelde passie voor superieure kwaliteit, echt ambachtelijk handwerk, exquise esthetiek en een ingetogen benadering van luxe. De langdurige relatie blijft bestaan dankzij een gemeenschappelijke visie, een voorliefde voor de schoonheid en elegantie van de Italiaanse stijl, maar ook dankzij sterke persoonlijke affiniteiten gebaseerd op wederzijdse waardering en loyaliteit.

Deze nieuwe lange termijn verbintenis heeft tot doel de banden tussen de toekomstige generaties van de twee bedrijven verder te versterken, naar wens van Brunello Cucinelli en zijn familie.

 

From left to right: Riccardo Stefanelli (CEO, Brunello Cucinelli spa); Alessio Piastrelli (Men’s Creative Director, Brunello Cucinelli spa); Antonio Miyakawa (Senior Advisor Strategic Partnership, EssilorLuxottica); Carolina Cucinelli (Co-Chairman, Co-Creative Director, Brunello Cucinelli spa);  Leonardo Maria Del Vecchio (Chief Strategy Officer, EssilorLuxottica); Brunello Cucinelli (Executive Chairman and Creative Director, Brunello Cucinelli spa); Francesco Milleri (Chairman and CEO, EssilorLuxottica); Luca Lisandroni (CEO, Brunello Cucinelli spa); Filippo Mazzotta (Head of license portfolio and business development, EssilorLuxottica).

 

Oliver Peoples x Brunello Cucinelli

In 2021 is Oliver Peoples een samenwerking gestart met Brunello Cucinelli, een gouden combinatie in de optiekbranche. Deze samenwerking blijft een succes waarbij modern design en vakmanschap worden gecombineerd, geïnspireerd op de klassieke stijl van Hollywood. De fijne details en luxueuze materialen waaronder buffelhoorn, zorgen voor een uniek product dat levenslang mee kan gaan wanneer dit op de juiste manier wordt behandeld. Daarbij wordt er naast design ook op de pasvorm van de brillen gelet, geen scherpe randen aan de zijkanten en waar mogelijk lichte materialen, voor het creëren van extra draagcomfort.

Benieuwd naar deze collectie? Lees hier meer in ons nieuwste Eyeline magazine.