Dutz voorjaarscollectie 2024 – Levendige tinten en tijdloze elegantie

Nu we dichter bij het einde van het jaar komen, is het tijd om vooruit te kijken naar wat 2024 in petto heeft op het gebied van brillen, zo ook de Dutz voorjaarscollectie 2024. Bij Dutz draait dit seizoen alles om trends en het streven naar een ‘AFrameforEveryGame’ collectie. Na een grondige analyse van modeshows, maar ook van brillen- en kleurtrends, hebben onze stijl- en ontwerpexperts een lijst samengesteld met de trends en nieuwe toevoegingen aan de Dutz-collecties voor het komende voorjaar.

De focus ligt dit seizoen op het integreren van een breed scala aan vormen, zoals cat-eye, rond, vierkant en eigentijdse interpretaties van klassieke stijlen, om zo een uitgebreide selectie aan te bieden die de verschillende smaken en voorkeuren aanspreekt. Voor wie op zoek is naar eigentijdse, verfijnde en kleurrijke monturen: De 20 nieuwe Dutz-modellen zijn gevarieerd en vormen een mix van moderne ontwerpen met een tijdloze uitstraling, waardoor individuele stijlstatements worden geaccentueerd.

 

De klassieke cat-eye is weer helemaal hot & happening! In 2024 is deze iconische vintage stijl dan ook weer goed vertegenwoordigd in de Dutz-collectie. De designers hebben gespeeld met gedurfde vormen en heldere kleuren om aan de klassieke cat-eye-stijl een eigentijdse draai te geven voor een supervrouwelijke look. De Dutz-ontwerpers hebben Havana en geometrische acetaten gecombineerd met trendy transparante en traditionele marmerlook acetaten om een balans te creëren tussen klassieke charme en modern raffinement.

Ronde monturen blijven een sterke trend in 2024. Ook dit seizoen zijn er weer veel  ‘rondjes’ in de Dutz collectie te vinden. De ronde vormen dragen bij aan een nostalgische charme en voegen tegelijkertijd een speels aspect toe aan de moderne mode. Ze zijn een leuke terugkeer naar klassiek design en bieden een veelzijdige optie voor verschillende gezichtsvormen.

De allure van het verleden vervaagt nooit echt, en in 2024 zullen retro-geïnspireerde monturen een krachtige comeback maken. Deze vormen roepen een gevoel van nostalgie en verfijning op, waardoor ze favoriet zijn onder modeliefhebbers. Door cat-eye en ronde retro-elementen te combineren met trendkleuren levendig magenta, plum en aqua, ontstaat een verbluffende mix van vintage en moderne esthetiek. De SS2024 Fashion Weeks waren gevuld met levendige, onverwachte kleuraccenten. Digital lavender, officieel uitgeroepen tot kleur van het jaar 2023 door de trendvoorspellingswebsite WSGN, was één van de belangrijkste trendkleuren van het winterseizoen 2023 en blijft populair in het voorjaar van 2024.

De bloemenprint is terug, maar niet zoals we misschien gewend zijn. Op Paris Fashion Week sprongen fashionista’s in het oog met de meest originele interpretaties van dit fleurige motief. Dit seizoen omarmt ook aardse tinten zoals terracotta en beige als aanvulling op de energieke paletten. Er is niks wat meer zomerse sferen zal oproepen dan deze kleurrijke monturen! Verloopmonturen winnen aan populariteit in 2024 en vertegenwoordigen een eigentijdse maar toch subtiel artistieke benadering van brildesign.

Kleurrijke monturen die je een dopamineboost geven en zorgen voor een optimistisch en gelukkig gevoel zullen dit seizoen een belangrijke plaats innemen. Denk aan levendige kleuren, gedurfde vormen en speelse tinten die een modieus statement maken en tegelijkertijd persoonlijkheid uitstralen. Colour-blocking is een trend die Dutz dit seizoen met liefde heeft omarmd! Voor degenen die graag een colour-blocking statement maken zijn gedurfde en felle kleuren in 2024 de beste keuze. Gedurfde combinaties stralen energie en speelsheid uit.

Voor mannen die het traditioneel willen houden, zijn er in de Dutz-collectie talrijke opties. Neem bijvoorbeeld model DZ864. Een klassieke, zacht afgerond vierkante pantovorm die elegantie perfect harmoniseert met urban flair. De combinatie van marineblauw met petrol roept een gevoel van tijdloze verfijning op. De mix biedt een veelzijdige en toch verfijnde look, waarbij het blauw voor een traditionele touch zorgt, terwijl de petrolkleur diepte en een moderne twist toevoegt.