KeraSoft Thin lens corrigeert keratoconus

Ercon biedt al geruime tijd een zachte contactlens aan voor de correctie van keratoconus. Tot voor kort werd keratoconus beschouwd als een zeldzame aandoening van het hoornvlies. Ondanks verschillende onderzoeken in Europa blijft de exacte prevalentie van keratoconus onduidelijk.

 

In een Amerikaanse studie uit 1986 werd geschat dat 1 op de 2000 mensen aan keratoconus leed, een cijfer dat nog steeds wordt gehanteerd. Echter, Daniel Godefrooij toonde in zijn promotieonderzoek in 2017 aan dat de incidentie in Nederland ongeveer 1 op 380 is. Over het algemeen blijken onregelmatige cornea’s vaker voor te komen dan oorspronkelijk gedacht.

Verschillende oplossingen zijn beschikbaar voor het corrigeren van keratoconus, waaronder de Kerasoft-lens van Ultra-vision, geleverd in Nederland door Ercon Contactlenzen. Ercon heeft deze lens door de jaren heen voortdurend verbeterd, resulterend in een groter comfort en verbeterde mogelijkheden voor het aanmeten van deze lenzen.

 

KERASOFT THIN

De meest recente ontwikkeling op dit gebied is de KeraSoft Thin, de opvolger van de KeraSoft IC-lens. In tegenstelling tot de gangbare praktijk van het leveren van zachte lenzen voor keratoconus met een verhoogde centrale dikte, toont onderzoek van Ultravision aan dat een juiste pasvorm van de lens essentieel is voor een optimale visus. De flexibiliteit van zachte lenzen maakt het mogelijk om ze als het ware over de cornea te ‘draperen’ voor een juiste passing.

 

EERSTE KEUZE

Het gebruik van traditionele zachte lenzen met verhoogde centrale dikte kan leiden tot een wisselend traanverloop onder de lens, wat resulteert in een wisselende visus. Met de dunne KeraSoft Thin-lens kan een betere passing met een stabielere traanlaag worden bereikt, met als bijkomend voordeel een verbeterde zuurstoftransmissie voor een gezonder oog. KeraSoft Thin is daarom de eerste keuze voor het aanmeten van een zachte lens die onregelmatigheden van de cornea corrigeert.

 

ERCON Contactlenzen en Consultancy biedt instructieprogramma’s aan voor het aanmeten van deze lenzen.

 

MEER INFORMATIE

www.erconctl.nl

Tags: