Het Oogcongres 2022: De toekomst van de (oog)zorg

Op zaterdag 5 november is het zover: het Oogcongres, in de Domstad te Utrecht. Er zal niet alleen worden gekeken naar oogzorg; oogzorg is natuurlijk een onderdeel van de zorg in het algemeen, dus die is tijdens het congres ook van groot belang en zal uitgebreid aan bod komen.

We worden allemaal ouder. Ondanks dat we gezonder leven, ontwikkelen er zich heel vaak een of meerdere chronische aandoeningen. Omdat mensen langer zorg nodig hebben, stijgen de zorgkosten. Het enige dat krimpt is het aantal mensen dat in de zorg wil werken. Zonder veranderingen zouden over veertig jaar 1 op de 3 mensen in de zorg moeten werken. Innovaties en nieuwe behandelmogelijkheden bieden kansen. Of drukken die de kosten alleen maar verder omhoog? Rigoureuze veranderingen zijn nodig, en tijdens het congres wordt besproken wat voor veranderingen dat zouden kunnen zijn.

Aan de hand van de 4 P’s (Persoonlijk, Participatie, Preventie en Predictie) vertellen diverse sprekers hoe óók jij kan zorgen de zorg in de toekomst goed, betaalbaar en toegankelijk te houden

www.oogcongres.nl

Tags: