Kepler Vision Technologies vergroot wereldwijd bereik met €1,5 miljoen investering

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar in de gezondheidszorg, heeft een investering van €1,5 miljoen ontvangen van ROM InWest. Met deze investering gaat het zorgtechnologiebedrijf de productie van hun Kepler Night Nurse opschalen. Deze slimme sensortechnologie, onder andere toepasbaar in de ouderenzorg, helpt de werkdruk voor zorgprofessionals te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van zorg te verbeteren.

.

 

De Kepler Night Nurse-oplossing van Kepler Vision Technologies is een op computer vision gebaseerd detectiesysteem voor lichaamshouding en -positie. Door het combineren van machine learning-training en computer vision is Kepler Night Nurse in staat om valincidenten, ongemak bij patiënten en abnormaal gedrag te detecteren en het verplegend personeel hiervan op de hoogte te stellen, zodat zij direct kunnen reageren. Het bedrijf heeft onlangs ook een nieuwe functie voor ligpositiedetectie toegevoegd die kan worden ingezet om het risico op decubitus te verminderen. Deze oplossingstechnologie overtreft huidige bewegingssensoren, bedmatten en draagbare monitoringsystemen bij het terugdringen van valse alarmen en de onnodige belasting die ze vormen voor het verplegend personeel. Kepler Night Nurse is al internationaal gedistribueerd in 26 Europese landen, waaronder Spanje, België en Noorwegen, en is geïmplementeerd in verschillende verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Met de investering van ROM InWest zal het bedrijf zijn bereik vergroten met plannen om onder andere de Britse en Amerikaanse markt te betreden.

.

“De gezondheidszorg kampt al jaren met een nijpend personeelstekort. Dit probleem wordt alleen maar groter door de vergrijzing. Een kwart van de huidige beroepsbevolking gaat de komende vijf jaar met pensioen, terwijl het aantal ouderen blijft groeien. Ouderenzorg heeft daarom meer ondersteuning nodig dan ooit. Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we onze Kepler Night Nurse-productie opschalen om meer zorgprofessionals te helpen in hun werk. Mijn doel is dat onze software over de hele wereld toegankelijk is, en met geweldige steun zoals deze komen we dichter bij dat doel.” – Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies.

.

Hulp voor patiënten én zorgprofessionals

Janet Nieboer, CEO van ROM InWest, licht toe: “Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de zorgoplossing van Kepler. De Kepler Night Nurse biedt een slim en betrouwbaar alternatief voor bestaande domoticasystemen. Het draagt bij aan goede patiëntenzorg en maakt het werk van zorgprofessionals efficiënter. Slimme zorgoplossingen zoals deze zijn essentieel om de kwaliteit en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg te behouden.”

.

www.keplervision.eu