Lacoste introduceert L.12.12, de nieuwe plantaardige look

Lacoste, het Franse iconische merk, presenteert twee zonnebrillen en een optische stijl gemaakt met Arkema Pebax® Clear 1200-hars, een materiaal met geavanceerde, bio-based koolstoffen gemaakt van ricinusbonen. De L.12.12-collectie heeft moderne vormen en gemakkelijk te dragen kleuren.

De collectie is vernoemd naar de iconische L.12.12-polo die René Lacoste meer dan 90 jaar geleden creëerde. De kleurencombinaties, de iconische krokodil en petit piqué blijven trouw aan het DNA van het mode-sportmerk. De monturen zijn gemaakt met Arkema Pebax® Clear 1200-hars, dat 90% hernieuwbare koolstof bevat waardoor deze stijlen extreem licht, flexibel en schokbestendig zijn. Marchon Eyewear, Inc. is de eerste brillenfabrikant ter wereld die Arkema Pebax® Clear 1200-hars gebruikt.

“We zijn verheugd om Arkema Pebax® Clear 1200-hars te introduceren in het Marchon-portfolio”, zegt Gabriele Bonapersona, Chief Brand Officer bij Marchon Eyewear, Inc. “Deze Lacoste-collectie laat klanten kiezen voor trendy monturen”.

René Lacoste zorgde voor een revolutie in de modesportgarderobe toen hij de originele lichtgewicht polo van ‘petit piqué’-katoen creëerde. Marchon Eyewear is verheugd om Lacostes geschiedenis van innovatie voort te zetten door middel van deze nieuwe brillencollectie met geraffineerde silhouetten, gemengde materialen en kenmerkende motieven. De monturen staan op de kruising tussen sportief erfgoed en stedelijke allure en zijn voorzien van historische details zoals het iconische krokodillenlogo op de veren.

L6000S
Dit verhoogde vrouwelijke model maakt deel uit van de L.12.12-familie en is gemaakt van Arkema Pebax® Clear 1200-hars, met een nieuwe, moderne vorm. Dit model heeft een royale structuur met geometrische details en grote veren van Arkema Pebax® Clear 1200-hars. Deze gedurfde ovale zonnebril heeft gekleurde glazen en het krokodillensymbool op de veren.

 

L6001S
De L.12.12-familie wordt geüpdatet met een vernieuwde mannelijke vorm. Deze stijl heeft een geometrische structuur en grote veren. De kleurencombinaties, de iconische krokodil en de petit piqué illustreren het authentieke, op sport geïnspireerde DNA van het merk.

 

L2920
Deze stijl vernieuwt de L.12.12-familie met een nieuw, vrouwelijk optisch model en heeft een vlindervorm gemaakt van Arkema Pebax® Clear 1200-hars. De veren zijn voorzien van op sport geïnspireerde details en het krokodillenlogo van Lacoste.

Tags: