Marchon wint Stand Up For Green Award tijdens MIDO 2023

De Stand Up For Green Award ging in 2022 van start en erkent de inzet van MIDO-exposanten om hun stand te ontwerpen en samen te stellen volgens duurzaamheidscriteria. De nieuwe stand van Marchon tijdens MIDO 2023 werd ontworpen en geproduceerd met duurzame materialen en processen. De belangrijkste duurzaamheidskenmerken van de stand zijn de opslag van herbruikbare onderdelen, de modulariteit van de structuur en de recycleerbaarheid van materialen.

De vloer en het interne skelet van de stand werden gemaakt met een FSC®-gecertificeerd houtvezelpaneel dat met organische kleurstoffen werd gekleurd en beschermd met verf op waterbasis. Voor de montage was er geen energieverslindend gereedschap nodig, noch verf en coating tijdens de opbouwfase, waardoor het gebruik van stoffen die inherent schadelijk zijn voor het milieu verder werd beperkt. Daarnaast is het gebruikte materiaal herbruikbaar, waarna de verwijdering ervan deel gaat uitmaken van de keten van recyclebare materialen.

 

..

Eco-compatibel meubilair

Het meubilair van de stand was eco-compatibel, zowel wat betreft de productiecyclus als de samenstelling, met inbegrip van de brillendisplays. De spiegels van vloer tot plafond waren gemaakt van gerecycleerd glas en loodvrije verf op waterbasis, vervaardigd volgens de beginselen van de circulaire economie. Daarnaast waren de tafelbladen, de bar en de receptie gemaakt van een sterk, duurzaam bio-compatibel materiaal en bestond het verlichtingssysteem uit energie-efficiënte LED verlichting, met een lange levensduur en zonder warmte/UV-uitstoot. Het materiaal voor de Welcome Area en het plafond van het kantoor was van OEKO-TEX gemaakt, dat een lange levensduur heeft en behandeld is met halogeenvrije vlamvertragers. Ook aan de achterwand werd gedacht, deze was namelijk voorzien van een paneel met 100% natuurlijk gestabiliseerd mos.

 

EYES ON TOMORROW™

De opbouw van de stand werd gecreëerd om aan te sluiten bij Marchon’s actieplan ‘EYES ON TOMORROW™’ voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Het betreft een wereldwijd langetermijnprogramma dat er op verantwoorde wijze voor zorgt dat brillen en processen een lagere impact hebben op de planeet en zich inzet om de best mogelijke partner te zijn voor belanghebbenden, werknemers en gemeenschappen. Het ‘EYES ON TOMORROW™’ actieplan had een speciale hoek in de stand met vier Marchon montuurstijlen. De optimalisatie van productie en verpakking en de geleidelijke verschuiving van de productie naar volledig duurzame materialen, met een specifieke focus op de baanbrekende lancering van nieuwe materialen zijn toekomstige stappen van het ‘EYES ON TOMORROW™’ plan.

 

Tags: