Marcolin presenteert eyewear trends voor dit seizoen

De hedendaagse tijd bestaat uit een dynamisch toneel waar alles met elkaar verbonden is, ook de optiekbranche beweegt hierin mee. De sector wordt bepaald door aandacht voor twee belangrijke concepten van onze samenleving: de mens en de technologie. De constante aandacht voor de mens is vooral gericht op het concept van inclusiviteit. Onderstaande monturen versterken dit principe, door zich meer te focussen op de constructie van vormen die individuele identiteit versterken en zo het onderscheid tussen mannen en vrouwen overstijgen.

 

De metaverse is de wereld waar dit allemaal begint: de creatie van virtuele ruimtes geven de mogelijkheid jezelf uit te drukken binnen nieuwe omgevingen. Vandaag de dag bestaat een voortdurende wisselwerking tussen de echte wereld en de metaverse, waardoor het personaliseren van de eigen ervaring wordt benadrukt. Geïnspireerd door deze mogelijkheid en het verlangen om unieke esthetiek en stijlen te tonen, neemt de brillenmode iconische vormen aan, geïnspireerd op deze virtuele omgevingen: vooral puffy monturen met een cartoon-achtige vormgeving en wraparound stijlen kenmerken de collectie. Het gebruik van materialen en structuren van plantaardige oorsprong en het doel om de impact van het productieproces te verkleinen zijn andere elementen die een grote rol spelen bij de moderne kijk op eyewear. In de nieuwe collecties vermengen de iconische tradities, die we gewend zijn van Marcolin, zich met projecties van de toekomst. Mythologische referenties smelten samen met futuristische visies, denk aan brillen die gebeeldhouwd lijken in moderne of transparante materialen. Om meer terug te grijpen naar het retro gevoel zijn een groot deel van de monturen geïnspireerd op de jaren tachtig: een gouden tijdperk dat het synoniem was voor extravagantie en vrijheid. Monturen met glanzende oppervlakken, hoekige vormen en asymmetrische ontwerpen staan hier centraal.

 

Showstoppers voor dit seizoen

 

Tom Ford Eyewear FT1022Een vierkant acetaat pilotenmontuur gekenmerkt door kleine zijdelingse spoilers op de zijkanten, voor een impactvolle en opvallende look. De stijl is ook verkrijgbaar met fotochromische lenzen.

 

 

WEB Eyewear WE0345Deze zonnebril combineert de sterkte en lichtheid van titanium met modern acetaat van de hoogste kwaliteit. De verfijnde mix van materialen vernieuwt en verheft dit piloten-silhouet met slanke, verfijnde lijnen. De elegante en tijdloze stijl, ook verkrijgbaar met gepolariseerde glazen, biedt comfort en een touch van opvallende persoonlijkheid.

 

 

Tod’s Eyewear TO0362-HDit montuur wordt gekenmerkt door ovale glazen en een voorkant met een smal, langwerpig silhouet. De gedurfde veren zorgen voor een perfecte harmonie tussen de retro-ziel en het hedendaagse design. Het iconische ‘T’-logo op de veren voegt onmiskenbare persoonlijkheid toe.

 

www.marcolin.com

Tags: