Met de focus op uitstekende functionaliteit en zeer lichtgewicht eigentijds ontwerp, is de ge-3D-printe brillencollectie van MONOQOOL – en modellen zoals Avalanche, DK en DB – een voorbeeld van de innovatie en creativiteit achter deze baanbrekende technologie. De ge-3D-printe brillen van MONOQOOL bieden alle voordelen die een klant nodig heeft, zoals comfort, lichtheid en geavanceerd design met daarnaast veel verborgen voordelen.
In de Monoqool-collectie van dit seizoen vertegenwoordigen de modellen Avalanche, DK en DB het grote voordeel van de mogelijkheid om innovatieve vormen te creëren die zeer slank zijn en toch sterk en duurzaam wat betreft hun flexibiliteit en draagbaarheid.
“We hebben volledige vrijheid in ons ontwerpwerk, en toch kunnen we technische oplossingen bedenken die nog nooit eerder zijn gezien of bedacht. Alle Monoqool-monturen profiteren van een schroefloos ontwerp, met scharnieren die met eenvoud en kracht presteren”, aldus Allan Petersen, CEO van MONOQOOL
De monturen, die sinds de oprichting in 2008 zijn ontwikkeld, zijn tegenwoordig afgestemd op de moderne consument, waarbij de gelaatstrekken beter tot hun recht komen en het ontwerp tegelijkertijd zo comfortabel mogelijk is. Model Yumi uit de Wire-serie laat zien hoe met 3D-printing iets kan worden gecreëerd dat licht is, comfortabel en duurzaam en tevens ook stilistisch ‘cool’ kan zijn. De technische innovatie is bijna verborgen voor de drager. De twee ge-3D-printe velgen worden slim bij elkaar gehouden met 2 draadstroken, die in het eindstuk van het front zijn vastgezet – en slim zijn weggewerkt. De Wire-serie heeft een zeer eenvoudig schroefloos scharnier dat ontworpen is om de tand des tijds te doorstaan.
Duurzame voordelen zijn ook een prioriteit bij de ge-3D-printe productie van het Deense bedrijf. Monoqool brillen worden in Europa gemaakt op het hoofdkantoor van het bedrijf in Denemarken. De monturen worden op bestelling gemaakt waardoor overproductie en afval worden beperkt.
“We hebben ook een productiemethode ontwikkeld waarbij we 98% van alle grondstoffen die overblijven na het maken van de bril opnieuw kunnen gebruiken”. Als je dat vergelijkt met de productie van acetaat, waarbij 85% van alle grondstoffen wordt weggegooid, resulteert dit in een ander sterk voordeel van het 3D-printen van onze monturen”, legt Allan Petersen uit.
Tags: MONOQOOL, The Hive Studio