MOREL: transparant en zachte kleuren

Met de eerste collectie voor 2024, door MOREL onthuld op MIDO, zoekt het merk creatieve grenzen op. Het resultaat is een uitzonderlijke kleurenharmonie in originele, verrassende lijnen. Met meer dan 140 jaar ervaring en onafhankelijkheid durft MOREL zich te onderscheiden met het gebruik van edele materialen zoals koolstof, hout en aluminium. In deze collectie is acetaat verkozen tot flagship-materiaal. Het is licht en flexibel en gaf de ontwerpers van MOREL de ruimte om op ontdekking te gaan met ongekende vormen en nieuwe tinten met opvallende transparantie-effecten.

Het ster-model van deze collectie, ANNA, belichaamt deze esthetiek. Dit concept is trendy én comfortabel. Het karakteristieke volume van het model weerspiegelt ook een veranderde benadering: op en top modieus en ultra-vrouwelijk. Robuuste lijnen en zachte kleuren worden gecombineerd in gewaagde designs. De voorkant laat een perfect kleurverloop zien; een flikkering tussen paars- en groentinten, die vervagen om plaats te maken voor een transparante brug. Het contrast tussen kleuren en transparantie geeft dit model een perfecte balans.

SUPERNOVA
Deze strakke esthetiek vormt in de nieuwe collectie een terugkerende visuele signatuur. Transparantie speelt ook een rol in de modellen voor mannen, ondergebracht in het SUPERNOVA-concept. Met een herziene panto-vorm verkent MOREL een nieuwe categorie mannelijke monturen, waarbij de dikte een veranderde benadering markeert. Met imposante lijnen en gekleurde veren wordt de balans gevonden dankzij de transparante voorkant die het brutale silhouet lichter maakt. SUPERNOVA biedt buitengewone afwerkingen, in het bijzonder met bewerkte zijde – zichtbaar in de veren – en een perfect geïntegreerd MOREL-scharnier.

Uniek scharnier
Op minimalistische wijze benut dit gepatenteerde, innovatieve scharnier de flexibiliteit van staal volledig en brengt het onderdelen terug naar hun scherpste functionaliteit: zonder schroeven of soldeerwerk. De techniek is uniek van MOREL en een waar designelement dat een zacht contrast geeft aan de gekleurde veren.

LISA
Naast transparantie zien we chique kleurcombinaties. Zo keert het LISA-concept, gelanceerd in augustus 2023, terug met nieuwe kleuren en vormen. Haar collage van drie acetaten voor drie uitzonderlijke afwerkingen had het publiek al direct bij de lancering voor zich gewonnen. Dit model, nu verkrijgbaar in twee extra vormen, heeft een modern silhouet en originele tinten, zoals de Black Marquina met bruin- en honingtinten in een ultra-modieuze stijl. Zoals alle monturen in deze collectie is ook dit model voorzien van het MOREL-scharnier, met gebruik van kleurrijke haakjes die contrasteren met de kleur van de veren.