Myopie Actiemaand wordt afgesloten met inspirerende discussie

Myopie Actiemaand, het wereldwijde initiatief dat oogzorgprofessionals samenbrengt om de toenemende prevalentie van bijziendheid bij kinderen tegen te gaan, sluit zijn laatste week af met een inspirerende internationale discussie onder leiding van CooperVision, de hoofdsponsor. In deze discussie worden zes oogzorgprofessionals, trainers en onderzoekers aan het denken gezet over hun persoonlijke reis en ervaringen op het gebied van de controle en het beheer van myopie. De inspirerende online video wordt uitgebracht op dinsdag 26 september om 10:00 uur GMT, als onderdeel van Myopia Profile’s uitgebreide verzameling gratis online cursussen en educatieve hulpbronnen die de hele maand worden aangeboden.

“Myopie Actiemaand biedt een uitzonderlijk platform voor de oogzorggemeenschap wereldwijd om zich te verenigen en het kritieke probleem van myopie bij kinderen aan te pakken”, zegt Elizabeth Lumb, BSc (Hons) MCOptom, FBCLA, Director of Global Professional Affairs, Myopia Management, CooperVision. “Deze exclusieve discussie richt zich op de belangrijkste aspecten van het beheersen van myopie, met als doel iedereen te inspireren die de volgende stap op zijn of haar eigen pad wil zetten. Als wereldleider op dit gebied is het een voorrecht om partner te zijn bij initiatieven als dit eerste evenement”.

De gesprekken draaien om het thema “die ene zaak” die deze reizen heeft helpen definiëren. Het resulterende verhaal onderzoekt de belangrijkste motivaties die de diverse groep deelnemers ertoe hebben aangezet om actie te ondernemen, opvallende momenten die hun ervaringen hebben bepaald en visies voor de komende vijf jaar. Deelnemers zijn onder andere:

  • Andy Britton, gespecialiseerd optometrist en directeur, Specsavers, Verenigd Koninkrijk
  • Li Lian Foo, klinisch assistent professor, Duke-NUS Graduate Medical School Consultant Ophthalmologist, Singapore National Eye Centre, Singapore
  • Aamena Kazmi, OD, ABO gediplomeerd, Verenigde Staten
  • Jamesina Lowe, OD, Canada
  • Elena Garcia Rubio, co-directeur van het National Institute of Vision, Spanje
  • Celine Zhang, OD, V Vis Sci/B Optom(Hons), SpecCert MMP(Optom), UniMelb Eyecare Plus, Australië

“Deelnemen aan de Myopie Actiemaand stelde me in staat om na te denken over mijn persoonlijke reis op het gebied van myopie management”, vertelde Dr. Kazmi. “Het delen van deze ervaringen is van groot belang omdat het helpt meer kinderen kennis te laten maken met het myopie management, wat perfect aansluit bij het initiatief van deze maand”,

Voor meer informatie over de Myopie Actiemaand en om de internationale video van CooperVision te bekijken, ga naar www.myopiaaction.com.

Tags: