Opti 2024: innovatie en netwerken in optiekwereld

Opti 2024 belooft drie bruisende dagen vol inzichten en vernieuwingen in vier uitgestrekte hallen, van 12 tot 14 januari. Als internationaal podium voor de optiekindustrie staat het evenement garant voor het vergroten van concurrentievermogen, het presenteren van de nieuwste trends en het bevorderen van helder zicht. Grote spelers en talloze nieuwkomers delen hun expertise over diverse facetten van de oftalmologische optiek.

 

Cathleen Kabashi, de directeur van Opti, deelt haar enthousiasme: “Met 400 exposanten op 44.000 vierkante meter expositieruimte belooft Opti 2024 veel goeds. Toonaangevende namen zoals ZEISS, HOYA, CooperVision, Silhouette, Marcolin, en vele anderen zetten zich actief in voor het evenement, in lijn met ons motto #weareopti.”

Ontdek de huidige exposantenlijst op: www.opti.de/messe/opti-connect

 

Nieuwe hoogtepunten: Trendradar by Opti en Opti Sustainability Award

Opti verwelkomt je in vier boeiende hallen, waar ruimte is voor innovatieve producten, start-ups en relevante onderwerpen zoals het definiëren van toekomstige trends, duurzaamheid en het stimuleren van jong talent. Deze drie kernthema’s weerspiegelen de tijdsgeest en manifesteren zich in speciale ruimtes zoals Myopia Hub, Sustainability Hub en de nieuwe Trend Hub, waar toekomstgerichte trends worden gepresenteerd via de ‘Trendradar by Opti’.

Verschillende prijzen worden uitgereikt aan uitstekende projecten en ideeën. De Opti Sustainability Award richt zich dit jaar voor het eerst op opticiens en bekroont toonaangevende voorbeelden van duurzaamheid in de oogheelkundige optiek. Initiatieven op het gebied van sociale, economische en ecologische kwesties tellen mee voor deze prijs. Gerenommeerde experts van IG Nachhaltigkeit beslissen in de jury over de winnaars.

 

Opti Box Award: springplank voor nieuwkomers

De 3e Opti Box Award fungeert als een gevestigde springplank voor nieuwkomers in de branche. Nieuwe, jonge frame labels kunnen zich aanmelden voor een felbegeerde Opti-box. Naast aantrekkelijke prijzen biedt deze award verhoogde aandacht van bezoekers dankzij de live prijsuitreiking op de beurs en communicatie op alle Opti-kanalen, zowel online als offline. De trofee heeft een waarde van 2.000 euro voor standhuur en een PR-boost van vier cijfers.

De populaire Opti Party keert terug, dit keer met een extra Youngster-gedeelte voor de volgende generatie opticiens. De nieuwe generatie profiteert ook van het uitgebreide Opti Campus programma. Een andere ontmoetingsplaats voor netwerken en ideeën uitwisselen is de Opti Runway Bar. Informatieve evenementen, rondetafelgesprekken en trendsettende lezingen maken het aanbod compleet.

Naast de exposantencatalogus biedt Opti CONNECT, de nieuwe digitale vorm van uitwisseling en ontmoeting, meer planningszekerheid voor een succesvol beursbezoek. Bezoekers kunnen hun persoonlijke programma vooraf samenstellen, tickets aanvragen en aanbevelingen ontvangen die aansluiten bij hun interesses. Exposanten kunnen hun aanbiedingen adverteren, specifieke doelgroepen aanspreken, netwerken met geïnteresseerden en beurstickets naar klanten sturen. Het platform met inhoudelijk relevante onderwerpen draait voor, tijdens en na de beurs.

 

MEER INFORMATIE

www.opti.de

 

BEELDBRON: Everything in sight at opti 2024 - the new, digital form of exchange and encounter 
for exhibitors and trade fair visitors. Copyright: © GHM

Tags: