OUT OF lanceert speciale sportzonnebrillencollectie tijdens MIDO 2023

Na de toekenning van de Silmo d’Or in Parijs presenteert het Italiaanse sportbrillenmerk OUT OF in Milaan de tweede generatie van zijn baanbrekende RID elektronische lenzen. De IRID-lenzen zijn nu geschikt voor de filtercategorieën S1 tot S3 en helpen atleten en sportliefhebbers om een verbeterde en geoptimaliseerde gebruikerservaring te hebben tijdens het beoefenen van hun favoriete sporten.
Geproduceerd in Italië, waarbij technologie en innovatie centraal staan in de nieuwe 2023 collectie die in Milaan wordt uitgebracht.

De iconische BOT zonnebril en de ELECTRA skibril zijn beide voorzien van de IRID elektronische lenzen, die het omgevingslicht kunnen waarnemen. Deze brillen passen zich onmiddellijk aan, worden donkerder en lichter, om de gebruiker altijd het beste lichtfilter te bieden. Deze kleurverandering gebeurt in minder dan een seconde en zonder batterijgebruik, waardoor de vervelende vertraging die kenmerkend is voor de normale fotochromische lenzen die nu op de markt zijn wordt vermeden. In de lens is een kleine zonnecel verwerkt die een microchip en een speciale vloeibare kristalfilm van stroom voorziet. De microchip past voortdurend de tint van de lens aan, waarbij het hele bereik van filtercategorie S1 tot S3 wordt bestreken. Zowel de vloeibare kristalfilm als de elektronica zijn perfect waterdicht, zodat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. De enige energiebron die de lens nodig heeft is de zon. Er zijn geen batterijen, van welke aard dan ook, zodat de zonnebril en de skibril milieuvriendelijk zijn en gebruikt kunnen worden als een gewone bril: er is geen installatie nodig, ze hoeven nooit opgeladen te worden en ze zullen nooit zonder stroom komen te zitten. Alle door OUT OF gepresenteerde modellen zijn vervaardigd in Italië en de lenzen kunnen door opticiens worden voorzien van optische inzetstukken.

 

Over OUT OF

Out Of is een in Italië gevestigde startup opgericht door twee broers: een natuurkundige en een productontwerper. De missie is om producten te creëren die door innovatie buitensporters in staat stellen hun beste resultaten te behalen, waarbij altijd de principes van ecologische en sociale duurzaamheid worden nagestreefd.

 

www.out-of.com

Tags: