Pieter Wiercx met welverdiend pensioen

Pieter Wiercx, (voormalig) eigenaar van Pieter Wiercx Optiek in Maassluis, heeft zijn zaak aan Oogwereld verkocht en is vorige week op 72-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Op 18 en 19 augustus werd in de winkel zijn afscheid gevierd; Eyeline ging ook even langs.

Pieter Wiercx Optiek bestaat al sinds 1981. “Ik heb eerst een hele tijd in het Oogziekenhuis in Rotterdam gewerkt en heb daar ontzettend veel geleerd”, vertelt Pieter. “Maar op een gegeven moment kwam ik voor een keuze te staan: oogarts worden, of een eigen zaak beginnen. Toen ben ik voor de eigen zaak gegaan”. Hij nam Rembrandt Optiek in Maassluis over. “Ik heb het al die jaren met heel veel plezier gedaan. Nu is de winkel verkocht en zal hij verdergaan als Oogwereld Pieter Wiercx. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed wordt voorgezet”.

Nu de zaak is overgenomen, is Pieter van plan te gaan reizen. “De bestemming wordt Europa. Van de rest van de wereld heb ik al veel gezien, en ik vind dat Europa alles te bieden heeft”.

Eyeline wenst Pieter Wiercx een goede reis en een gelukkig pensioen!