Shamir lanceert brillenglazen voor kinderen met myopie

Een revolutie in myopiebeheer bij kinderen is onderweg met Shamir Optimee™, een bril die klinisch is bewezen de progressie van de aslengte bij myopische kinderen te vertragen. Deze unieke benadering omvat niet alleen zichtcorrectie maar richt zich ook op het welzijn van het kind tijdens het dragen van de bril.

 

Myopie, een groeiend probleem wereldwijd, treft nu ongeveer één op de drie mensen en wordt voorspeld tegen 2050 meer dan één op de 21 mensen te treffen. Kinderen worden vaak gediagnosticeerd tussen 6-10 jaar, en vroegtijdige behandeling is cruciaal om het risico op hoge myopie te verminderen. Hoge myopie is geassocieerd met een verhoogd risico op oogziekten op volwassen leeftijd.

 

Shamir Optimee™

De brillenglazen, ontworpen met Shamir Focusflow™, een next-generation defocus-technologie, bieden niet alleen zichtcorrectie maar ondersteunen ook de natuurlijke houding van kinderen. Dit draagt bij aan een algehele verbetering van het welzijn van het kind.

Het Shamir-team werkte samen met experts, waaronder Amerikaanse klinisch psycholoog Monica Shahbaznia Alvarez en Israëlische ergotherapeut Orit Shenkar, om de psychologische en ergonomische aspecten van kinderontwikkeling, zichtcorrectie en bijziendheid te begrijpen.In Israël loopt een klinische studie waaruit blijkt dat de aslengte toename bij kinderen onder de 10 jaar met gemiddeld 43% werd vertraagd bij gebruik van Shamir Optimee™ brillenglazen. Een opmerkelijk resultaat dat de effectiviteit van deze nieuwe benadering bevestigt.

 

CEO van Shamir, Yagen Moshe, benadrukt de bredere visie achter Shamir Optimee™, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor kinderen. De lancering van Shamir Optimee™ markeert een spannende stap in het creëren van een nieuw assortiment Child Care, waarbij de focus ligt op het beschermen van het gezichtsvermogen en welzijn van kinderen.

 

Shamir Optimee™ zal naar verwachting begin 2024 beschikbaar zijn in Nederland en België.

 

MEER INFORMATIE

Neem contact op met Simone Jagtenberg via: [email protected] of +31 (0)6 510 559 32.

 

www.shamir.com

Tags: