Terugblik Opti 2023 | Geslaagde editie met veel interessante ontwikkelingen

Drie dagen van internationaal netwerken in een inspirerende sfeer, verkoopsuccessen direct aan het begin van het jaar, trends in nieuwe formats en bevordering van innovatie voor optiek & design – dat was opti 2023, de jaarlijkse internationale vakbeurs voor optiek en design in het beurscentrum van München.

 

Impressions opti 2023 © GHM

Dit jaar kwamen ongeveer 15.500 bezoekers uit 67 landen in München bijeen om in een positieve sfeer te profiteren van het veelzijdige aanbod aan innovatieve formats voor kennis, verkoop en uitwisseling. Met een stijging van het aantal bezoekers met 19,2% ten opzichte van het voorgaande jaar, resulteerde dit in een opgewekte stemming voor de organisatie. Ook het exposanten aantal was hoog, in totaal exposeerden 307 exposanten uit 28 landen op Opti 2023. De nieuwe halopstelling tijdens de beurs zorgde voor een bijzondere sfeer. Het compacte aantal hallen en de nieuwe halopstelling droegen onder andere bij aan een aangenaam beursgevoel, aangezien de bezoekersfrequentie optimaal opgevangen kon worden door standhouders.

 

Innovatief programma

Het programma van Opti was divers en spraakmakend, de vakbeurs was niet alleen een mooi moment om contacten te onderhouden of leren kennen, de beurs bood daarnaast onder andere veel lezingen, rondleidingen voor exposanten over belangrijke onderwerpen en social media sessies waarin vragen gesteld konden worden aan opticien en optiek bloggers. Tevens ontbrak het niet aan trends, vernieuwende onderzoeksmethodes en technologieën. Met name de opti TREND ‘Myopia Management’ werd door 78% van de bezoekers gezien als belangrijk voor hun dagelijkse professionele leven.

 

Award ceremony of the opti BOX AWARD 2023: Jury members Sabrina Oberlander, Jürgen Bräunlein, Dagmar Schwall, Klaus Plaschka, Anne-Sophie Lapetite with the winners Silvia Nadenbousch and Simon Krähenbühl of LARS Brillen. © GHM

 

Opti BOX AWARD | Nieuw aanstormend talent

Een ander hoogtepunt was de uitreiking van de tweede opti BOX AWARD, de award voor nieuw aanstormend talent binnen de optiek branche. De winnaar van 2023 werd tijdens Opti bekend gemaakt: LARS Brillen. Deze start-up scoort hoog met zijn 3D-geprinte monturen, waarbij aandacht wordt besteedt aan tijdloosheid en duurzaamheid. Zij werden gekozen door een internationale jury van deskundigen, die opkomende ontwerpers voor hun unieke producten beloont, waarbij de nieuwe criteria ‘innovatie’, ‘design’, ‘functionaliteit’ en ‘duurzaamheid’ worden geëvalueerd. LARS Brillen treedt met het behalen van de award in de voetsporen van brillenontwerpster Beate Leinz, die de eerste opti BOX AWARD won in voorgaande editie.

 

Een impressie van Opti 2023?

Bekijk het in onderstaande video:

 

Blik vooruit: Opti 2024

Opti werd voor het eerst gehouden in 1998 en wordt sinds 2008 georganiseerd door GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH. Zo’n 83% van de bezoekers van Opti 2023 kijkt nu al uit naar de volgende editie. Opti 2024 zal wederom plaats vinden in München, aankomend jaar zal de beurs van 12 tot en met 14 januari 2024 worden gehouden, noteer deze datum dus alvast in de agenda!

 

Tags: