William Morris | Britse kunst ontmoet ambacht

William Morris London is trots om samen te werken met The William Morris Gallery, de wereldberoemde kunstorganisatie die een van de beste collecties ter wereld huisvest en bewaart van het werk van deze geweldige kunstenaar.

 

William Morris is een wereldberoemde ontwerper, dichter, politiek activist en vakman die bekend staat om het ontwerpen van elegante interieurs en prachtige textielontwerpen die nog steeds tot een van de meest geliefde en populaire ontwerpen ter wereld behoren. Deze nieuwe collectie pakt het beste van de iconische prints en stoffen en past ze toe op een prachtige reeks draagbare brillen.

 

LODDEN (1884)

Lodden is ontworpen door William Morris en met de hand bedrukt op katoenen stoffen. Lodden heeft een zeer groot herhalend patroon en toont ingewikkelde scrollende bloemen met blad in goud, groen en zilvergrijs.

 

STRAWBERRY THIEF (1883)

Een van de duurste, technisch uitdagende en toch commercieel succesvolle ontwerpen van William Morris; Strawberry Thief werd geïnspireerd door de lijsters die het fruit in zijn tuin bij Kelmscott Manor in Oxfordshire verwoestten.

 

RIVERWIND (1881-83)

Dit ontwerp, gebaseerd op Morris’s ontwerp Windrush, een zijrivier van de rivier de Theems, is een van Morris’s laatste ontwerpen voor een gedrukt textiel. Het werd geïnspireerd door een zeventiende-eeuws fluweel in het South Kensington Museum.

 

BROTHER RABBIT (1882)

Morris ontwikkelde zijn passie voor middeleeuwse textiel en decoratie al tijdens zijn kindertijd. Speciaal ontworpen om de indigo-ontlaadmethode van drukken te gebruiken, komt de authentieke blauwe kleur van deze plant alleen tevoorschijn na drie dagen, wanneer deze uit het vat wordt gehaald.

 

www.williammorris.co.uk