Winkels Pearle Studio krijgen naam GrandOptical

De 100 Pearle Studio-winkels in Nederland (voorheen Eye Wish) krijgen een nieuwe naam: GrandOptical. 

 

GrandOptical is een bestaand merk van GrandVision dat succesvol is in onder meer Frankrijk, België, Portugal, Luxemburg, Tsjechie, Slowakije en Griekenland. Met de naamswijziging van Pearle Studio naar GrandOptical kiest GrandVision voor een dual brand-strategie met de merken Pearle en GrandOptical, die elk een eigen positionering kennen en een eigen groep klanten bedienen.

 

GrandOptical 

GrandOptical positioneert zich als een premium merk aan de bovenkant van de markt. Het kent een uitgebreide collectie high fashion-monturen van designermerken als Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Persol, Prada, Ray-Ban en Oakley.

Door de koppeling met de merknaam Pearle los te laten en te kiezen voor het merk GrandOptical, is het onderscheid tussen beide merken duidelijker voor de klanten. Twee aparte merknamen past bovendien beter bij de aangescherpte koers vanuit EssilorLuxottica en de wens om ook in Nederland een exclusief premium merk te lanceren.

 

 

Nieuwe fase

Jan-Derek Groenendaal, Managing Director GrandVision Benelux, ziet de hernieuwde dual brand-strategie als een belangrijk onderdeel van de integratie met EssilorLuxottia. “Anderhalf jaar geleden zijn alle Eye Wish-winkels die onder GrandVision vielen, omgebouwd naar Pearle Studio. Dit is in een razend tempo gebeurd omdat we door de verkoop van GrandVision aan EssilorLuxottica het merk Eye Wish en een deel van de winkels hebben moeten verkopen. Met Pearle Studio hebben we een mid-high submerk van Pearle in de markt gezet met de gedachte de leidende positie van Pearle te versterken en gebruik te maken van de naamsbekendheid van Pearle. Inmiddels zijn we in een nieuwe fase beland en zien we dat voor klanten en medewerkers het verschil tussen Pearle en Pearle Studio niet duidelijk genoeg is”.

 

Planning

Vanaf week 38 worden de winkels omgebouwd. De eerste GrandOptical-winkel opent op 18 september haar deuren. Uiterlijk 1 december zullen alle Pearle Studio-winkels de nieuwe naam GrandOptical dragen.

 

MEER INFORMATIE

www.pearle.nl

www.grandoptical.nl