Geïnspireerd door de natuur – GÖTTI BIONIC

Het idee voor deze nieuwe collectie van GÖTTI is eenvoudig: een duurzame brillencollectie gebaseerd op reductie en vereenvoudiging. Dit strekt zich uit van het materiaal, de constructie, de productielocatie en de verpakking tot het doordachte concept, dat kan worden aangepast aan de gewenste maat. Al deze factoren dienen hetzelfde doel, namelijk een duurzame en grondstofbesparende bril in overeenstemming met het ethos van “slow eyewear”.

De Bionic bril wordt in 3D geprint uit één materiaal op basis van de zaden van een castorboonplant, een duurzame grondstof. Deze polyamide op biologische basis biedt meer flexibiliteit in vergelijking met andere 3D-geprinte monturen, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe constructies. Een nieuw scharnier, geïnspireerd op de menselijke kogelgewrichten, is ontwikkeld en is de reden voor de naam van de nieuwe collectie: BIONIC. Dit weerspiegelt de overdracht van natuurlijke fenomenen naar de wereld van de technologie – voor eenvoud, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De bril is systematisch teruggebracht tot het voorstuk en een paar veren, zonder extra schroeven of andere hulpmiddelen voor het scharnier. De hele bril is dus gemaakt van slechts één basismateriaal. Deze stroomlijning tot één materiaal maakt een geoptimaliseerde brillenproductie mogelijk met korte transportafstanden, minder energieverbruik en eenvoudige recycling.

..

Bewuste reductie in ieder opzicht

De collectie bestaat uit slechts vier vormen en de vier aardetinten ash, blush, sand en teal – allemaal klassieke kleuren die op lange termijn stijlvol blijven en niet worden beïnvloed door kortstondige trends. Bewust omgaan met grondstoffen betekent ook een bril die zo lang mogelijk gedragen kan worden, waarbij het materiaal een essentiële rol speelt. Het is ultralicht en heeft een uitstekende stabiliteit en toch optimale plooibaarheid, wat het draagcomfort ten goede komt. Bovendien is het materiaal op biologische basis uiterst duurzaam en uitzonderlijk zacht voor de huid. Niet minder belangrijk is een perfecte pasvorm. Alle elementen van de bril kunnen eenvoudig worden aangepast wat betreft de grootte: de lensgrootte, de breedte van de brug, de lengte van de slapen en de optionele neuspads maken een persoonlijke pasvorm mogelijk.

 

Productie

De brillen worden vervaardigd in de eigen fabriek van Götti  in Zwitserland. Vanaf de eerste schetsen, de technische constructie en alle productiestadia tot en met de eindmontage worden de brillen onder één dak gemaakt, waardoor onnodige overslag wordt voorkomen.De eenvoudige verpakking wordt gemaakt van kraftpapier, die ook als notitiepapier kan worden gebruikt, evenals de innovatieve brillenkoker.

 

Het milieuvriendelijke materiaal kan worden gevouwen tot twee verschillende etuis: niet alleen 100% made in Switzerland, maar ook een onmisbaar brillenaccessoire.

 

www.gotti.ch