Marcolin lanceert ‘Leadership Academy’ met focus op vrouwelijk leiderschap

Marcolin lanceert de ‘Leadership Academy’, een trainingsproject gewijd aan de talenten van het bedrijf en toekomstige leiders. De derde editie, die dit jaar van start gaat, heeft een sessie gewijd aan vrouwelijk leiderschap.

 

De Leadership Academy van Marcolin, gestart in 2021, is ontworpen om de convergentie van individuele en bedrijfsdoelen te stimuleren. Het bestaat uit tien bijeenkomsten, elk gericht op de vaardigheden en waarden waarop Marcolin’s leiderschapsmodel is gebaseerd. Marcolin’s leiderschapsmodel is gebaseerd op openstaan voor verandering, praktische ingesteldheid, verantwoordelijkheid en het gevoel van saamhorigheid.

.

.

Nieuw dit jaar is de integratie van modules voor het verbeteren van zachte vaardigheden, gericht op vrouwelijk leiderschap, met als doel leiders van morgen op te leiden die anderen kunnen leiden en inspireren op basis van de principes van gelijkheid en inclusiviteit. De toekomstige managers werken samen met leidinggevenden van het bedrijf en externe experts, die hen voorzien van de instrumenten die nodig zijn om de vaardigheden te verbeteren die nodig zijn om een team te leiden op het gebied van innovatie, cultuur en verandering.

 

“De Leadership Academy, en specifiek de Academy van dit jaar, is een integraal onderdeel van een visie die jaren geleden is gelanceerd, waarbij Marcolin zich inzet voor het bevorderen van een cultuur waarin verschillen worden gerespecteerd. Diversiteit is een waarde voor ons en een motor voor economische groei en ontwikkeling, niet alleen in het voordeel van vrouwen, maar van alle betrokkenen. Daarom willen we dat onze toekomstige leiders in staat zijn om een model te implementeren dat waarden omarmt in plaats van geslachtsgerelateerde kenmerken.” – Sabrina Paulon, HR-directeur van de Marcolin Groep.

 

De visie van Marcolin op diversiteit en inclusie is een van de belangrijkste pijlers waarop de ESG-bedrijfsstrategie is gebouwd. Vandaag de dag is 57% van de werknemers van het bedrijf vrouw, waarvan 43% senior managers. In 2022 ontving Marcolin de erkenning ‘Beste werkgever voor vrouwen’ in de brillenindustrie van het Duitse ITQF-instituut, dat de top 360 bedrijven in Italië beloont.

De Leadership Academy is een aanvulling op de Manufacturing Academy, een professioneel project dat is ontworpen voor productiefuncties die vandaag de dag meer dan ooit de integratie vereisen van ambachtelijke met technologische vaardigheden. Elk jaar ontvangen medewerkers in Italië en in het buitenland meer dan 5.600 uur opleiding om de productiviteit te verhogen, de vaardigheden te verbeteren, talent te behouden en aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten.

 

www.marcolin.com

Tags: