SNOB Milano komt met nieuwe collectie

Bio Lux. Titanium. Clip-on. Exclusieve ZEISS Sunless klimaatvriendelijke brillenglazen die de hoogste kwaliteitsnormen garanderen. Dit zijn de trefwoorden die de SNOB Milano-collectie samenvatten, die altijd – echt altijd – Made in Italy is. Milieuvriendelijke materialen en behandelingen zijn de kenmerken van dit baanbrekende Milanese merk, een leider in het magnetische clip-on segment. Meer aandacht voor het milieu, verbeterde kwaliteit en een onmiskenbare stijl.

SNOB Milano is een brillencollectie die in Italië wordt ontworpen, geproduceerd en gedistribueerd door de historische fabrikant Franco Sordelli (opgericht in 1921) uit Venegono Inferiore in Varese, het op één na grootste brillenproductiegebied van Italië. Gedurende meer dan een eeuw heeft Sordelli zich geleidelijk een leidende rol verworven in de productie en verwerking van kunststoffen. In de jaren vijftig vestigde het bedrijf zich als toonaangevende fabrikant van kunststofartikelen en halffabrikaten, alvorens zich te specialiseren in brillen. Vandaag de dag is het bedrijf eigenaar van twee merken, Touch en Snob Milano, die er beide trots op zijn al hun producten volledig in Italië te vervaardigen met behoud van hoge kwaliteitsnormen en een snelle, dynamische klantenservice.

Het SNOB Milano-project is 8 jaar geleden ontstaan uit een ontmoeting tussen de twee mannen die momenteel het merk leiden: Dino Sordelli, verkoopleider van het familiebedrijf, en Tommaso Bossetti, een Milanese ontwerper wiens sterke esthetische gevoel samengaat met een opmerkelijk realisme. In de afgelopen jaren heeft SNOB Milano met succes nieuwe trends en designstromingen geïntroduceerd als onderdeel van de samenhangende evolutie van een collectie waarin het product en de gebruiker centraal staan en die zich positioneert als een krachtige schepper en trendsetter. Van een eenvoudige concept collection die de markt verstoorde met een eenvoudig maar briljant idee gebaseerd op de platte lens, heeft het merk nu een compleet aanbod waarvan de merkidentiteit zeer onderscheidend is en wereldwijd wordt gewaardeerd. Het bewijs hiervan is de sterke samenwerking met ZEISS Sunlens voor de kenmerkende collectie optische brillen met magnetische zonne-clip-ons. Het doel van dit exclusieve partnerschap is de productie van alle zonneclips van de collectie, wat een hoge kwaliteit en optische voortreffelijkheid garandeert. 2022 betekende een nog belangrijker keerpunt voor dit partnerschap: vanaf afgelopen najaar zal elke SNOB Milano-bril voorzien zijn van klimaatvriendelijke ZEISS Sunlens-glazen in milieuvriendelijk nylon, dat gemaakt is van bio-based materiaal volgens een massabalans-productiemethode die gebruik maakt van hernieuwbare energie. Dit duurzame nieuwe materiaal biedt dezelfde kenmerken, normen en optische prestaties als zijn voorloper in polyamide, dus een blijvend hoge kwaliteit is gegarandeerd.

De belangrijkste nieuwigheden van de nieuwe collectie zijn vier nieuwe kunststof modellen, één model in de BIO LUX-collectie en twee titanium monturen.

Plastic. CABRIOLET is een model met een grote persoonlijkheid, lineair en tijdloos. Deze monturen worden geleverd met de “full lens”-optie en bieden een extra twist: aangezien de magnetische zonne-clip-on beschikbaar is in een reeks kleuren, zal dit model zeker een hit zijn bij iedereen, of ze nu een gedurfde look of een meer klassieke stijl willen.
BOSÌN (Ambrogino): kleine lensbreedte, rechthoekig en met een radicaal chique, intellectuele uitstraling. Deze monturen zijn helder en vrolijk en hebben in veel gevallen de voorkant en de veren in verschillende kleuren, in combinatie met het ronde model Radical dat sinds afgelopen najaar in de collectie zit.
VENUS is een verfijnd, vrouwelijk, slank en licht model. Een echte passe-partout met een moderne uitstraling. DOGUI VEE, het icoon van de zonnecollectie sinds zijn debuut in 2014, is nu voor het eerst verkrijgbaar in een nieuwe versie. Gepresenteerd in 12 kleuren met contrasterende clip-on, is de eenvoud van dit model gegarandeerd net zo populair als de originele versie.
Het BIO LUX segment dat afgelopen oktober tijdens Silmo werd gelanceerd heeft nu een nieuwe toevoeging met het LILLO model. BIO LUX is een nieuwe productserie die wil experimenteren met nieuwe ideeën, materialen, behandelingen en kleuren op voorwaarde dat ze milieuvriendelijk zijn en voldoen aan de esthetische en kwaliteitsnormen van het merk. De monturen in deze serie zijn allemaal gemaakt van plantaardig bioplastic, een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic. Ze worden gecombineerd met veren van bèta-titanium, een extreem licht, robuust en flexibel materiaal dat niet alleen hypoallergeen, maar ook niet giftig en biocompatibel is. Het product biedt dezelfde eigenschappen als zijn voorloper, maar is veel minder schadelijk voor de gezondheid en het milieu, zowel wat betreft de samenstelling als de manier waarop de materialen worden verwerkt.

Staal heeft nu plaatsgemaakt voor TITANIUM en we krijgen nog twee modellen te zien die van dit uitstekende materiaal zijn gemaakt: twee monturen met een kleine lensbreedte (47 mm), een panthosvorm en een achthoekig montuur met een nieuw veerontwerp.

Tags: