Positieve resultaten voor Marcolin in 2023

Op 27 juli heeft de Raad van Bestuur van Marcolin de verkorte geconsolideerde financiële resultaten per 30 juli 2023 goedgekeurd. In de eerste helft van 2023 zette de consolidatie van de economische resultaten van de Groep zich positief voort: de netto-omzet bedroeg €308,7 miljoen, met een stijging van 8,8% tegen actuele wisselkoersen (+8,7% tegen constante wisselkoersen) in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit bevestigt de bedrijfsstrategie die het bedrijf de afgelopen jaren heeft aangenomen en stelde Marcolin in staat om positieve resultaten te boeken ondanks een zeer complexe macro-economische en geopolitieke context.

 

Vergeleken met het voorgaande jaar bleven de prestaties van Marcolin groeien in een markt met een hoog potentieel, zoals de Aziatische markt (125,4% tegen actuele wisselkoersen en +125,3% tegen constante wisselkoersen). De EMEA-markt verbeterde ook (+8,7% tegen actuele wisselkoersen en +9,3% tegen constante wisselkoersen). De prestaties op het Amerikaanse continent waren in lijn met de eerste helft van 2022. Samen met het Europese continent vormt dat de belangrijkste markt voor de Groep.

De aangepast EBITDA bedroeg €51,2 miljoen, een stijging van 26,4% ten opzichte van €40,5 miljoen in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De trend in de aangepaste EBITDA-marge was eveneens positief, en bereikte 16,6% van de netto-omzet (vergeleken met 14,3% in de eerste helft van 2022). 

Marcolin sloot de eerste zes maanden van het jaar af met een positief nettoresultaat van €15,5 miljoen (een stijging ten opzichte van de €8,8 miljoen van de eerste zes maanden van 2022). Verschillende factoren hebben bijgedragen aan het behalen van deze belangrijke resultaten, waaronder de consolidatie van de vele merken in de portefeuille, de implementatie van een digitaal transformatieproces gebaseerd op de centrale rol die de relatie met klanten in al zijn fasen speelt en het voortdurend streven naar efficiëntie in productie en inkoop. 

.

Resultaten Q2 2023

Als we alleen rekening houden met de prestaties van het tweede kwartaal van 2023, genereerde Marcolin een omzet van €156,4 miljoen, aanzienlijk in lijn met dezelfde periode vorig jaar (+1,6% tegen huidige wisselkoersen). De aangepaste EBITDA bedroeg €27,6 miljoen (gelijk aan 17,6% van de netto-omzet), vergeleken met €22,3 miljoen in het tweede kwartaal van 2022 (gelijk aan 14,5% van de netto-omzet).

 

MEER INFORMATIE

www.marcolin.com

Tags: