Hét Congres ‘Uitgelicht’ van het ANVC

De zaal in de Midden Nederland Hallen in Barneveld is vol met ruim 300 bezoekers. Keurig op tijd opent de dagvoorzitter Antoin Peeters Hét Congres ‘Uitgelicht’ van het ANVC. Eef van der Worp neemt, als eerste spreker, de zaal mee in de geschiedenis 75 jaar harde contactlens. Dit is tevens de officiële lancering van zijn podcast ‘In Contact’. In Eyeline het 1e deel ‘De Harde Feiten’ van 3!

Eefs gasten zijn Henk van Bruggen, Rob Rosenbrand én Günther Kolbe die blij verrast werd met de Jan Kok Award 2023! Van harte gefeliciteerd!

<br/ >Tijdens de sessie ‘Multivocaal over multifocaal’ deelden de experts Ann Pyck, Hans Luijben en Hans van der List waardevolle praktische tips over het aanmeten van multifocale contactlenzen. Arjan de Vecht en Bianca Schut namen het publiek mee in de fascinerende wereld van topo plaatjes. Philip Morgan benadrukte de invloed van lensmateriaal en vloeistoffen op het hoornvlies. Helmer Schweitzer gaf handige adviezen om klanten beter te motiveren wat betreft het onderhoud, terwijl Keyur Patel een live demonstratie op het podium gaf over fotograferen met de spleetlamp.

Erik nam ons vervolgens mee in de wereld van het brein, met speciale aandacht voor myopie en de relatie met de ogen. Zijn innemende presentatie wist de hele zaal te boeien.

Hij legde uit hoe essentieel het is dat kinderen buiten komen en actief bewegen, en benadrukte het belang daarvan.

Tags: