Een greep uit de highlights | MIDO 2023

MIDO Eyewear show 2023 vindt al bijna plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang: conferenties, vergaderingen en vooral veel exposanten die de hele toeleveringsketen vertegenwoordigen. Ook dit jaar beloofd MIDO weer groots te worden met ruim 1.000 internationale exposanten.

MIDO 2023 zal zaterdag 4 februari in Fieramilano Rho worden geopend. De deelnemende bedrijven komen uit de hele wereld en vertegenwoordigen de hele toeleveringsketen van de brillenindustrie. Een groot aantal activiteiten zal de drie beursdagen animeren. In dit artikel is een greep uit de activiteiten die u niet mag missen terug te vinden.

 

Nick Cerioni

Een van de gasten op de evenementenkalender in de OTTICLUB-ruimte (Paviljoen 3) is Nick Cerioni, creatief directeur en celebritystylist achter het imago van persoonlijkheden als Måneskin, Orietta Berti, Gianni Morandi, Jovanotti, Laura Pausini, Pierfrancesco Favino en vele anderen. Cerioni zal de gastspreker zijn tijdens de rondetafel zaterdag 4 februari 13:00 van de How to? cyclus met als titel ‘Hoe definieer je een look en een persoonlijkheid door middel van brillen. Styling als kans voor opticiens’. Andere How to? onderwerpen zijn de inrichting van optiekwinkels met architect Martino Berghinz (zondag 5 februari om 15.00 uur in OTTICLUB) en communicatie en creativiteit met onderzoeker Luisa Aschiero en multidisciplinair kunstenaar Felice Limosani (maandag 6 februari om 13.00 uur in OTTICLUB).

 

ANFAO-project ‘Empowering Optical Women Leadership’

Zaterdag 4 februari om 10.30 uur staat het ANFAO-project ‘Empowering Optical Women Leadership’ gepland ter ondersteuning van vrouwen op een leidinggevend carrièrepad in de brillenindustrie. De bijeenkomst wordt gemodereerd door journaliste Barbara Serra, gesponsord door Fondazione Bellisario en geproduceerd in samenwerking met SDA Bocconi.

 

Prijsuitreikingen en awards

Zondag 5 februari om 14.00 uur vindt op het Fashion District plein (Paviljoen 1), MIDO’s jaarlijkse prijsuitreiking ter erkenning van uitstekende optiekwinkels, exposanten en, vanaf dit jaar, bedrijven uit de branche plaats. Naast de traditionele BeStore Award voor optiekzaken die een uitstekende winkelervaring en klantenservice bieden, de Stand Up For Green Award, die voor de tweede keer wordt uitgereikt aan de stand met de meeste aandacht voor milieuzorg, wordt dit jaar voor het eerst de CSE – Certified Sustainable Eyewear Award uitgereikt. Deze prijs is ingesteld door MIDO, in samenwerking met ANFAO en Certottica. Deze award bekroont de duurzaamheid in de wereldwijde brillenindustrie. Gastvrouw voor de prijsuitreiking is mode- en lifestylejournaliste Chiara Tronville.

 

Augmented reality-fotoset

Tijdens MIDO zal daarnaast zowel op zaterdag als zondag, in Paviljoen 1 bij het persdorp, een augmented reality-fotoset plaatsvinden. Bezoekers en exposanten worden hiermee meegenomen naar de communicatiecampagne MIDO 2023 Frames.

 

MIDO 2022

Blik in onderstaande video terug op MIDO 2022 om alvast in de MIDO sfeer te komen:

 

Meer informatie over MIDO 2023?

Bekijk de website voor meer informatie:

www.mido.com

Tags: