Prodesign: kleurrijke brillen

Al 50 jaar staat Prodesign voor brillen van hoge kwaliteit. Met een zelfverzekerde en ervaren aanpak die diep geworteld is in zijn trotse, Deense designgeschiedenis heeft het merk go-to brillen gecreëerd die generaties, modevoorkeuren en landsgrenzen overstijgen.

Dit seizoen schudt het de boel een beetje op in naam van de diversiteit, door nieuwe, gedurfde kleuren en vormen toe te voegen aan enkele van zijn meest klassieke concepten. Door knalpaars, opzichtig groen en over-the-top oranje aan de collectie toe te voegen, doorbreekt merk zijn eigen grenzen en daagt het de gebruikelijke werkprocedures uit.

Prodesign staat al bekend om zijn vermogen om een breed publiek aan te spreken, en met de lancering in januari 2023 wil het nog meer mensen aantrekken, zonder ooit afbreuk te doen aan zijn sterke, Deense DNA. Prodesign is stevig verankerd in Denemarken, en met deze lancering introduceert het zelfs een concept dat vernoemd is naar zijn geliefde geboortestad, Aarhus.

Om de 50e verjaardag te vieren, hebben de designers de enorme backcatalogue doorgespit. Ze vonden enkele van de oude, dierbare klassiekers, gaven ze nieuwe, gedurfde kleuren en vormen, en maakten ze klaar voor een terugkeer in 2023. Prodesign kijkt er erg naar uit om ze te laten zien.

Geef een klassieker niet op – geweldig design raakt nooit uit de mode!


DIVIDE

Dit karakteristieke concept biedt sterke vormen voor zowel mannen als vrouwen. De prachtige tweekleurige voorkant is inderdaad opvallend en geeft naam aan het concept. Titanium is licht en allergievriendelijk, en ook al zitten deze vormen vol details, ze zijn toch licht waardoor ze comfortabel te dragen zijn.

DIVIDE 2 col. 3821

DIVIDE bestaat in 4 karakteristieke vormen: een kleine trapeze en een grote vlinder voor de vrouwen, en een vierkante en rechthoekige vorm voor de mannen. Alle vormen zijn volumineuzer aan de bovenkant, wat een lichte en karakteristieke look geeft.

DELICATE DETAILS: Het freesdetail geeft dit concept zijn wauw-effect en varieert van vorm tot vorm. De sterke lijn voegt karakter toe, terwijl de zachte en golvende lijnen een geornamenteerde noot geven.

HELDERE KLEUREN: Het gefreesde detail biedt de mogelijkheid tot sterke en leuke kleurencombinaties in dit concept. Bovendien zijn er bij deze lancering gouden en parelmoeren details toegevoegd aan de vrouwelijke vormen.

TRIANGLE
TRIANGLE kenmerkt zich door het unieke geometrische scharnier, dat speciaal voor dit concept is ontwikkeld. Flexibele scharnieren zijn meestal stevig, maar deze is delicaat en licht, en zorgt voor een unieke uitstraling, die verandert naargelang de veren geopend of gesloten worden.

TRIANGLE 3 col. 4421

Dit concept heeft een technische benadering: het is strak, minimalistisch en biedt verfijnde geometrische oplossingen. Alle details zijn doordacht en met de hand uitgezocht om een unieke look en een hoog draagcomfort te creëren.

SCHERP EN SCHOON: Het acetaat is zorgvuldig getrommeld om ervoor te zorgen dat de overgang van het acetaat naar het metalen scharnier perfect is uitgelijnd. Bovendien lopen de scherpe veren soepel over in de uiteinden.

KENMERKENDE KLEUR: TRIANGLE wordt geleverd in zowel glanzend als mat acetaat met zilveren en gouden scharnieren. Onder de vele verschillende kleuren vindt u het Prodesign signature acetaatoranje.

VIBE
Bereid je voor op een ware kleurexplosie met VIBE. Met dit concept introduceert Prodesign vier klassieke vormen, elk met een optie van maar liefst vijf verschillende kleuren. Hierdoor is het onmogelijk om geen VIBE te vinden die perfect past, ongeacht leeftijd, gelaatstrekken, vormvoorkeuren en lievelingskleuren.

VIBE 3 col. 4524

Kies tussen twee vrouwelijke, een uniseks en een mannelijke vorm, zodat er ruimte is voor zowel degenen die subtiele en onopvallende brillen willen, als degenen die verlangen naar de speelse en gedurfde keuzes.

AROS
Al 50 jaar maakt Prodesign kwaliteitsbrillen voor de wereld vanuit zijn hoofdkantoor in Aarhus, Denemarken. AROS is een eerbetoon aan zijn oorsprong en haalt inspiratie uit de Deense architectuur en design. Zijn geometrische en strakke lijnen zijn een statement en er is moed voor nodig om hem te dragen.

AROS 2 col. 9121

Een goed ontwerp kost soms tijd, en AROS is meerdere jaren in ontwikkeling geweest, omdat het geavanceerde handwerk speciale apparatuur vereist. Maar nu is hij er, in zijn stabiele, geometrische ontwerp met Scandinavische sfeer, klaar om de wereld te veroveren.

VETTE KLEUREN: De karakteristieke vormen gaan gepaard met een breed scala aan gedurfde kleuren zoals blauw, rood, groen en goud, die perfect zijn om de industriële look van AROS te verzachten en te personaliseren.

VERBERGEN DIKKE LENZEN: De voorkant van de AROS is gefreesd uit een dikke plaat titanium, waardoor de slanke vorm een breed profiel krijgt. Dit maakt het mogelijk om dikke lenzen te verbergen, zonder afbreuk te doen aan de strakke look.